skład / składniki
metoda gotowania
lubię zaskakiwać moich bliskich przepisami kulinarnymi z różnych kultur. Ponieważ każdy kraj ma swój własny pomysł na gotowanie. Przeglądając strony internetowe, zobaczyłem przepis na zrobienie niesamowitego napoju o nazwie"sorbet Granatowy". Jest bardzo popularny w kuchni azerbejdżańskiej. A dziś chcę powiedzieć, jak przygotować ten niezwykły napój.
więc muszę ugotować syrop. Do tego używam wody i cukru. Potrzebuję też płatków róży lub dzikiej róży. Biorę pół litrowy słoik i układam go warstwami po pół centymetra, wypełniając każdą warstwę cukrem lub cukrem pudrem. Wyłaniam pojawiający się syrop do osobnej filiżanki, wlewając cukier do płatków, które pozostały. Po otrzymaniu całego syropu należy go odcedzić,wlać do naczyń i szczelnie przykryć. Następnie pozwól mu ostygnąć. Biorę sok z granatów, wlewam go do powstałego syropu i schładzam. Najważniejszą rzeczą do zapamiętania jest to, że jeden litr sorbetu wymaga nie więcej niż jednej łyżki syropu różanego lub jednej kropli olejku różanego.
Twoi Goście i rodzina będą zachwyceni tym delikatnym smakiem, zwłaszcza jeśli sorbet jest podawany latem, na przykład z kawałkami lodu, dla chłodu i cudownego różowego smaku. Cóż, zimą oczywiście nie możesz go używać. Ten smak przypomni Ci o cudownych letnich dniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z granatów - 64 kcal/100g
- Płatki róż - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g

