skład / składniki
metoda gotowania
jestem pewien, że wszyscy miłośnicy owoców morza z pewnością pokochają tę wspaniałą sałatkę z koktajlem morskim. Ponadto to jedzenie jest odpowiednie dla tych, którzy poszczą, ponieważ dozwolone jest jedzenie "gadów morskich" w niektóre dni postu. A owoce morza i kapusta morska zawierają dużo jodu, którego często brakuje naszemu organizmowi. Spróbuj zrobić sałatkę według następującego przepisu. Tak więc gotuj kapustę morską przez 2-3 minuty, a następnie spłucz pod bieżącą wodą. Jeśli nie masz możliwości zakupu surowej kapusty morskiej, możesz użyć puszki. Pokrój czosnek na cienkie talerze i podsmaż go na patelni w oleju roślinnym na złoty kolor. Teraz wstępnie rozmrożony koktajl morski smażymy na oleju przez 5 minut. Na talerzu wymieszaj kapustę morską, przygotowany koktajl morski, dodaj sól i zmielony czarny pieprz do smaku. Możesz ozdobić plasterkiem cytryny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g