Sałatka z koktajlem morskim

prawdziwe znalezisko dla miłośników owoców morza!
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 6 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 13 % 1 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

jestem pewien, że wszyscy miłośnicy owoców morza z pewnością pokochają tę wspaniałą sałatkę z koktajlem morskim. Ponadto to jedzenie jest odpowiednie dla tych, którzy poszczą, ponieważ dozwolone jest jedzenie "gadów morskich" w niektóre dni postu. A owoce morza i kapusta morska zawierają dużo jodu, którego często brakuje naszemu organizmowi. Spróbuj zrobić sałatkę według następującego przepisu. Tak więc gotuj kapustę morską przez 2-3 minuty, a następnie spłucz pod bieżącą wodą. Jeśli nie masz możliwości zakupu surowej kapusty morskiej, możesz użyć puszki. Pokrój czosnek na cienkie talerze i podsmaż go na patelni w oleju roślinnym na złoty kolor. Teraz wstępnie rozmrożony koktajl morski smażymy na oleju przez 5 minut. Na talerzu wymieszaj kapustę morską, przygotowany koktajl morski, dodaj sól i zmielony czarny pieprz do smaku. Możesz ozdobić plasterkiem cytryny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Koktajl morski - 95   kcal/100g

Podobne przepisy