banany miodowe z posypką sezamową
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Obrane banany kroimy wzdłuż, a następnie na pół i układamy spektakularnym wachlarzem na talerzu.
2. Podlewaj (lub smaruj) powierzchnię bananów miodem.
3. Za pomocą blendera zmiel sezam bardzo drobno, aż stanie się mąką. Konieczne jest zmielenie sezamu. Po pierwsze, łatwiej jest go przeżuć i przyswoić. Po drugie, trochę wpływa na smak deserowego śniadania:).
4. Zasypiamy banany miodowe sezamem.
5. Parzymy sobie pyszną herbatę lub przygotowujemy napój imbirowy z miodem i cytryną.
2. Podlewaj (lub smaruj) powierzchnię bananów miodem.
3. Za pomocą blendera zmiel sezam bardzo drobno, aż stanie się mąką. Konieczne jest zmielenie sezamu. Po pierwsze, łatwiej jest go przeżuć i przyswoić. Po drugie, trochę wpływa na smak deserowego śniadania:).
4. Zasypiamy banany miodowe sezamem.
5. Parzymy sobie pyszną herbatę lub przygotowujemy napój imbirowy z miodem i cytryną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g