banany miodowe z posypką sezamową

miodowo-bananowa uczta dla zdesperowanych łakomczuchów! Przydatność miodu i bananów oraz super użyteczność sezamu (przynajmniej tam wapń). Możesz gotować przez 5 minut. Przy okazji możesz zrobić deser z płatkami kokosowymi i migdałami:). Lepiej jest wziąć banany ekwadorskie, a miód jest lekki (na przykład ze słonecznika lub chabru) lub ziół. Przepis jest niesamowicie prom i niesamowicie pyszny. Możesz zaoferować dzieciom i gościom. Bardzo zdrowy przepis i sycący. Czasami zastępuje mi śniadanie.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 88 % 35 g
189 kcal
IG: 3 / 44 / 53

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
1. Obrane banany kroimy wzdłuż, a następnie na pół i układamy spektakularnym wachlarzem na talerzu.
2. Podlewaj (lub smaruj) powierzchnię bananów miodem.
3. Za pomocą blendera zmiel sezam bardzo drobno, aż stanie się mąką. Konieczne jest zmielenie sezamu. Po pierwsze, łatwiej jest go przeżuć i przyswoić. Po drugie, trochę wpływa na smak deserowego śniadania:).
4. Zasypiamy banany miodowe sezamem.
5. Parzymy sobie pyszną herbatę lub przygotowujemy napój imbirowy z miodem i cytryną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g

Podobne przepisy