grzyby w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wszelkie świeże grzyby (odpowiednie są grzyby, borowiki i borowiki) dobrze spłucz
Krok 3:
Po pokrojeniu i włożeniu do głębokiego talerza.
Krok 4:
Dodaj masło tutaj, przykryj wierzch talerzem lub odpowiednią pokrywką i włóż grzyby do kuchenki mikrofalowej na 2-3 minuty, włączając największą moc(mam 1000).
Krok 5:
Wymieszaj całą masę, dodaj do niej śmietanę, sól i piec dodatkowe trzy do czterech minut.
Krok 6:
Posyp świeżymi ziołami przed podaniem. Możesz podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą gryczaną.
Krok 7:
Podawałem ziemniaki do dekoracji. Pokroiłam go na plasterki.
Krok 8:
Następnie usmaż na patelni z odrobiną oleju.
Krok 9:
Gotowe smażone ziemniaki.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
