Krem Charlotte

jeden z najlepszych kremów do ciast i ciast-przekonaj się sam! Pyszny krem jajeczno-mleczny Charlotte może być używany jako warstwa do ciast i ciast, jako nadzienie do eklerów lub używany w gotowej formie! To jest takie pyszne, sprawdź! Szczerze mówiąc, Nie wiem, jak to zrobić: krem Charlotte lub Charlotte, więc z góry przepraszam))
Alina WiktorowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 64 % 38 g
węglowodany 31 % 18 g
410 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ubij jajka i cukier w jednej misce. Dodaj mleko, wymieszaj. Wlać mieszaninę do rondla, podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając mieszaninę, aż stanie się gęsta. Nie gotuj ani nie gotuj!! Chłodzić. 
ubij zmiękczone masło w mikserze na puszystą białą masę. Kontynuując ubijanie, dodaj mieszankę jajeczno-mleczną w małych częściach. Powinniśmy mieć jednorodny krem powietrzny Charlotte. Teraz jest gotowy do użycia!
jego konsystencja pozwoli na dekorowanie ciast i ciast za pomocą worka do szprycowania. Jest idealny do babeczek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy