krem Charlotte
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka i cukier w jednej misce. Dodaj mleko, wymieszaj. Wlać mieszaninę do rondla, podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając mieszaninę, aż stanie się gęsta. Nie gotuj ani nie gotuj!! Chłodzić.
ubij zmiękczone masło w mikserze na puszystą białą masę. Kontynuując ubijanie, dodaj mieszankę jajeczno-mleczną w małych częściach. Powinniśmy mieć jednorodny krem powietrzny Charlotte. Teraz jest gotowy do użycia!
jego konsystencja pozwoli na dekorowanie ciast i ciast za pomocą worka do szprycowania. Jest idealny do babeczek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g