domowe wino z głogu
skład / składniki
80
porcje:
metoda gotowania
Sortuj jagody, identyfikując i odkładając zbyt złe, zgniłe lub po prostu niewystarczająco Dojrzałe. Idealny głóg do dobrego wina, to z pewnością świeża i soczysta jagoda o naturalnym kolorze.
jagody zebrane w jednej misce są lekko ściśnięte. Umieszczamy je w tej formie w butelce lub innym pojemniku o odpowiednim rozmiarze i kształcie, do którego można następnie przymocować uszczelkę wodną.& nbsp;napełniamy go wodą i rozcieńczamy w tej wodzie kilogram cukru. Dodajemy tam zakwas drożdżowy i mieszankę składników odżywczych, które posłużą jako rodzaj paliwa do fermentacji mlecznej.
dołączamy uszczelkę wodną do szyjki butelki. Jest to obowiązkowe urządzenie do przepisu, bez którego trudno jest zrobić bimber. W tej formie pozostawiamy płyn w butelce do fermentacji przez trzy dni. Czwartego dnia dodaj 2 kilogramy cukru do butelki, zwróć uszczelnienie wodne i pozostaw na cały tydzień.
ósmego dnia filtrujemy brzeczkę przez czystą gazę. Wlej do niego kilogram cukru. Wyciśnij jagody osobno i wlej do brzeczki. Zwracamy uszczelkę wodną. Dajemy winu miesiąc na dojrzewanie. Po zakończeniu długiego procesu gotowania spuść wino z osadu. Oznacza to, że pozbywamy się drożdży, które już służyły i stały się niepotrzebne. Wlej wino z głogu do bardziej odpowiednich naczyń, zatkaj i pozostaw do przechowywania. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, podaruj im swoich gości!
jagody zebrane w jednej misce są lekko ściśnięte. Umieszczamy je w tej formie w butelce lub innym pojemniku o odpowiednim rozmiarze i kształcie, do którego można następnie przymocować uszczelkę wodną.& nbsp;napełniamy go wodą i rozcieńczamy w tej wodzie kilogram cukru. Dodajemy tam zakwas drożdżowy i mieszankę składników odżywczych, które posłużą jako rodzaj paliwa do fermentacji mlecznej.
dołączamy uszczelkę wodną do szyjki butelki. Jest to obowiązkowe urządzenie do przepisu, bez którego trudno jest zrobić bimber. W tej formie pozostawiamy płyn w butelce do fermentacji przez trzy dni. Czwartego dnia dodaj 2 kilogramy cukru do butelki, zwróć uszczelnienie wodne i pozostaw na cały tydzień.
ósmego dnia filtrujemy brzeczkę przez czystą gazę. Wlej do niego kilogram cukru. Wyciśnij jagody osobno i wlej do brzeczki. Zwracamy uszczelkę wodną. Dajemy winu miesiąc na dojrzewanie. Po zakończeniu długiego procesu gotowania spuść wino z osadu. Oznacza to, że pozbywamy się drożdży, które już służyły i stały się niepotrzebne. Wlej wino z głogu do bardziej odpowiednich naczyń, zatkaj i pozostaw do przechowywania. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, podaruj im swoich gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Głogów - 52 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g