skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić sałatkę z bakłażana z czosnkiem i pomidorami w dość prosty i szybki sposób, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania letniej sałatki przekąskowej z dostępnych produktów.
Krok 2:

Aby przygotować sałatkę, weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej siedemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego i podgrzej, a następnie pokrój dwa bakłażany w dowolne małe kostki, które włóż na patelnię z rozgrzanym olejem i mieszając, smaż na dużym ogniu kuchenki, aż będą złote.
Krok 3:

Pokrój trzy małe ogórki w małą kostkę i włóż do obszernej miski.
Krok 4:

Pokrój trzy średnie pomidory w małą kostkę i włóż do miski z ogórkami.
Krok 5:

Posiekaj kolendrę, natkę pietruszki, bazylię, koperek dość drobno do smaku, a następnie włóż posiekane warzywa do wspólnej miski z pomidorami i ogórkami.
Krok 6:

Weź prasę i przełóż przez nią dwa ząbki czosnku na patelnię z bakłażanem i wymieszaj, a następnie weź głęboką miskę i włóż do niej smażony bakłażan, który następnie pozwól mu ostygnąć przez chwilę.
Krok 7:

Po upływie czasu włóż schłodzone bakłażany do miski z posiekanymi warzywami i ziołami.
Krok 8:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie wlej do niej sól do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, dodaj trzy łyżki kwaśnej śmietany i ponownie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 9:

Ugotowaną sałatkę warzywną ze smażonym bakłażanem i ziołami ułóż na porcjowanych talerzach i podawaj.
Krok 10:

Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na sałatkę warzywną z bakłażana, soczystych pomidorów i ogórków z ziołami! Prosta letnia sałatka z niedrogich i niedrogich warzyw przygotowana według naszego przepisu jest dostępna dla wszystkich i spodoba się całej rodzinie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g



