Sałatka z bakłażana z czosnkiem i pomidorami

Szybkie letnie danie z niedrogich produktów! Bardzo prosty przepis na sałatkę z bakłażana z czosnkiem, soczystymi pomidorami i ogórkami z ziołami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 54 % 7 g
węglowodany 38 % 5 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z bakłażana z czosnkiem i pomidorami w dość prosty i szybki sposób, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania letniej sałatki przekąskowej z dostępnych produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sałatkę, weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej siedemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego i podgrzej, a następnie pokrój dwa bakłażany w dowolne małe kostki, które włóż na patelnię z rozgrzanym olejem i mieszając, smaż na dużym ogniu kuchenki, aż będą złote.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój trzy małe ogórki w małą kostkę i włóż do obszernej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój trzy średnie pomidory w małą kostkę i włóż do miski z ogórkami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj kolendrę, natkę pietruszki, bazylię, koperek dość drobno do smaku, a następnie włóż posiekane warzywa do wspólnej miski z pomidorami i ogórkami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź prasę i przełóż przez nią dwa ząbki czosnku na patelnię z bakłażanem i wymieszaj, a następnie weź głęboką miskę i włóż do niej smażony bakłażan, który następnie pozwól mu ostygnąć przez chwilę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie czasu włóż schłodzone bakłażany do miski z posiekanymi warzywami i ziołami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie wlej do niej sól do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, dodaj trzy łyżki kwaśnej śmietany i ponownie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ugotowaną sałatkę warzywną ze smażonym bakłażanem i ziołami ułóż na porcjowanych talerzach i podawaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na sałatkę warzywną z bakłażana, soczystych pomidorów i ogórków z ziołami! Prosta letnia sałatka z niedrogich i niedrogich warzyw przygotowana według naszego przepisu jest dostępna dla wszystkich i spodoba się całej rodzinie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy