kremowe ciasto z kwiatami

Zachwyć towarzystwo na przyjęciu herbacianym ciastem ozdobionym kremowymi kwiatami! Nie tylko piękne, ale także pyszne!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 27 % 13 g
węglowodany 67 % 33 g
314 kcal
IG: 6 / 62 / 32

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj śmietanę i cukier puder do smaku dla przyszłej śmietany.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij do konsystencji, aby krem nie spadł z łyżki. Podziel krem na dwie części w stosunku 2/3 i 1/3 części. Wymieszaj mniejszą część z barwnikiem, aby uzyskać pożądany kolor. Podziel zabarwioną część na dwie części w tym samym stosunku. Wymieszaj mniejszą część z białym kremem, aby uzyskać mniej więcej taką samą ilość średniego koloru kremu jak ciemny jest. Oddziel część białego kremu do złożenia ciasta, resztę wstaw do lodówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odetnij wierzch herbatników.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Biszkopty są gotowe. Możesz rozpocząć montaż ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść łyżkę kremu na stojaku na ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przyklej pierwszy biszkopt do tego kremu i posmaruj go kremem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zrób to samo ze wszystkimi herbatnikami po kolei i posmaruj powstałe ciasto kremem ze wszystkich stron.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Możesz rozpocząć dekorowanie kremowymi kwiatami. Wypełnij torbę dekoracyjną ciemnym kremem i użyj dyszy &039;gwiazdka&039; okrężnym ruchem z boku dolnego biszkoptu, aby narysować jeden po drugim rząd kolorów.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zrób to samo z jaśniejszym kremem i średnim biszkoptem!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I podobnie teraz górny biszkopt udekoruj białymi kwiatami za pomocą torby i Dyszy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W ten sam sposób narysuj rząd białych kwiatów na górnej płaszczyźnie ciasta na zewnątrz.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I rząd średnich kolorów na wewnętrznej stronie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Teraz możesz od razu podać pyszne i piękne ciasto lub wstawić do lodówki przed podaniem! Smacznego i picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy