skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak upiec dynię w kuchence mikrofalowej w plasterkach miodu? Przygotuj składniki na deser z dyni. Dynię można upiec z suszonymi owocami, owocami, jagodami i miodem. Najprostszą i najczęstszą wersją przysmaku z dyni jest dynia pieczona z jabłkami, te warzywa i owoce doskonale się ze sobą harmonizują. Aby przyspieszyć proces gotowania tego przysmaku, musisz użyć zwykłej kuchenki mikrofalowej.
Krok 2:

Dynia do tego rodzaju deserów należy używać słodkich odmian. Myjemy warzywa, myjemy, usuwamy nasiona. Miąższ kroimy w małe kostki, aby szybciej upiekł się w kuchence mikrofalowej, aw warzywach zachowało się więcej witamin z efektów obróbki cieplnej.
Krok 3:

Jabłka do pieczenia lepiej używać odmian słodko-kwaśnych. Moje jabłka, jeśli mają twardą skórkę, usuwamy je, usuwamy rdzeń z nasionami.
Krok 4:

Jabłka kroimy w małe kostki, ale możesz mieć nieco większy rozmiar niż Dynia, zmiękczenie podczas pieczenia zajmuje mniej czasu.
Krok 5:

Smarujemy ognioodporną formę lub specjalne naczynia do kuchenki mikrofalowej (dno) masłem, nie pozwoli to na przyklejenie kawałków owoców i warzyw do dna naczyń, a ponadto przysmak nabierze przyjemnego kremowego smaku. W naczyniach wkładamy ugotowane kawałki dyni i jabłka, naprzemiennie.
Krok 6:

Posyp dynię jabłkami kilkoma łyżeczkami miodu, w porządku, jeśli miód jest już kandyzowany, stopi się podczas pieczenia. Posyp szczyptą mielonego cynamonu. Ta przyprawa sprawi, że przysmak będzie bardziej aromatyczny, zamaskuje specyficzny smak dyni.
Krok 7:

Aby dynia z jabłkami po upieczeniu stała się miękka i soczysta, a nie sucha, wlej kilka łyżek czystej wody do naczynia do pieczenia. Wkładamy naczynia z warzywami i owocami do kuchenki mikrofalowej. Ustawiamy moc na 800 watów i włączamy na 15 minut.
Krok 8:

Wyjmujemy formę z dynią z kuchenki mikrofalowej, ostrożnie, aby się nie poparzyć, smakujemy kawałek dyni, jeśli warzywo wydaje się twarde i twarde w smaku, wkładamy naczynia z warzywem do kuchenki mikrofalowej na kilka minut. Podajemy pieczoną dynię do stołu, po podlaniu łyżeczką świeżego miodu, aby deser był jeszcze bardziej soczysty, słodszy i zdrowszy. Smacznego!
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana & nbsp; moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g



