skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj wszystkie składniki. Zamiast gotowanej kiełbasy możesz wybrać wędzoną lub częściowo wędzoną kiełbasę, użyć mięsa, kurczaka, bekonu, wszystkiego, co kochasz w nadzieniu.
Krok 2:

Aby przygotować ciasto, wymieszaj jajko, zmiękczone masło i śmietanę, aż będzie gładkie. Dodaj proszek do pieczenia i przesianą mąkę i zagniataj miękkie i elastyczne ciasto. Pozostaw ciasto na 30 minut i przygotuj nadzienie do mini pizzy.
Krok 3:

Aby go przygotować, pokrój kiełbasę w paski lub kostki, trzy sery na grubej tarce, pokrój pomidory koktajlowe w plasterki i drobno posiekaj koperek.
Krok 4:

Wypoczęte ciasto rozwałkowujemy o grubości 0,5 cm i wyciskamy kółko szklanką (z tej ilości ciasta dostałem 8 podstaw do mini pizzy), wysyłamy podstawy na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
Krok 5:

Na podstawach kładziemy nadzienie: majonez, kiełbasę, trochę sera, pomidory, ser. Wysyłamy mini pizze do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut. Gotowe mini pizze posyp posiekanym koperkiem na wierzchu, pozwól mu trochę ostygnąć i podawaj.
Krok 6:

Mini pizze gotowe! Jeśli przyszli do ciebie goście, lepiej podawać na gorąco. Smacznego!
kiedy wybierasz się na kemping, do kraju, a także chcesz zabrać ze sobą coś do pracy, zawsze zastanawiasz się, co możesz wziąć smaczne i satysfakcjonujące, aby nie jeść obiadu do wieczora? Jest to jeden z tych przepisów na gotowanie dla wesołej małej firmy, na wycieczkę, do domku, na hamulec itp. mini-pizze przygotowane według tego przepisu nie starzeją się przez długi czas, pozostają miękkie i bujne, jak dorośli i dzieci.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal / 100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g


