mini pizze z gotowaną kiełbasą i pomidorkami koktajlowymi

bardzo szybki w przygotowaniu i obfity przepis na mini pizzę. Pizza to włoskie danie narodowe w postaci okrągłego ciasta pokrytego, w klasycznej wersji, sosem pomidorowym i stopionym serem (Zwykle mozzarellą). Klasyczne ciasto na pizzę składa się ze specjalnej mąki i żywych drożdży, soli i wody. Ciasto jest zagniatane ręcznie i wysyłane do odpoczynku, po czym dzieli się na kulki, które tworzą podstawy pizzy. Od czasów starożytnych pochodzenie pizzy wiele gospodyń domowych dokonało własnych korekt w klasycznym przepisie, z którego stał się tylko lepszy.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 36 % 17 g
węglowodany 43 % 20 g
269 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Zamiast gotowanej kiełbasy możesz wybrać wędzoną lub częściowo wędzoną kiełbasę, użyć mięsa, kurczaka, bekonu, wszystkiego, co kochasz w nadzieniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, wymieszaj jajko, zmiękczone masło i śmietanę, aż będzie gładkie. Dodaj proszek do pieczenia i przesianą mąkę i zagniataj miękkie i elastyczne ciasto. Pozostaw ciasto na 30 minut i przygotuj nadzienie do mini pizzy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby go przygotować, pokrój kiełbasę w paski lub kostki, trzy sery na grubej tarce, pokrój pomidory koktajlowe w plasterki i drobno posiekaj koperek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wypoczęte ciasto rozwałkowujemy o grubości 0,5 cm i wyciskamy kółko szklanką (z tej ilości ciasta dostałem 8 podstaw do mini pizzy), wysyłamy podstawy na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na podstawach kładziemy nadzienie: majonez, kiełbasę, trochę sera, pomidory, ser. Wysyłamy mini pizze do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut. Gotowe mini pizze posyp posiekanym koperkiem na wierzchu, pozwól mu trochę ostygnąć i podawaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mini pizze gotowe! Jeśli przyszli do ciebie goście, lepiej podawać na gorąco. Smacznego!

kiedy wybierasz się na kemping, do kraju, a także chcesz zabrać ze sobą coś do pracy, zawsze zastanawiasz się, co możesz wziąć smaczne i satysfakcjonujące, aby nie jeść obiadu do wieczora? Jest to jeden z tych przepisów na gotowanie dla wesołej małej firmy, na wycieczkę, do domku, na hamulec itp. mini-pizze przygotowane według tego przepisu nie starzeją się przez długi czas, pozostają miękkie i bujne, jak dorośli i dzieci.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal / 100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy