Rolada ze smalcu gotowanego w skórce cebuli z czosnkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź mostek z żyłkami mięsa.
sól, pieprz, obficie posypać przyprawą chmiel-suneli.
przekręć mostek i zawiąż rolkę nitkami.
w wiadrze lub dużym rondlu włóż obrany czosnek, chili.
rozłóż łuski cebuli.
Dodaj ziarna pieprzu i liść laurowy.
wlej sól i zalej wszystko wodą w ilości 100 gramów soli na 1 litr wody.
włóż patelnię do ognia i po ugotowaniu gotuj smalec pod lekko otwartą pokrywką na małym ogniu przez dwie godziny.
zdejmij patelnię z ognia, umieść na balkonie lub po prostu w chłodnym miejscu i bez zdejmowania pokrywki pozostaw na 12 godzin.
po upływie czasu zdobądź gotowe bułki.
przechowuj przekąskę w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g