skład / składniki
gotowanie krok po kroku
oczyszczamy kurczaka z wnętrzności lub kupujemy gotowego kurczaka w sklepie, a następnie myjemy i kroimy na małe kawałki. Następnie obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w paski, najlepiej tego samego rozmiaru (można pokroić w małe kostki). Następnie do kotła wlewamy olej roślinny, zwykle używam słonecznika, chociaż moja mama nadal używa tylko bawełny, biorąc pod uwagę, że piław jest smaczny tylko z oleju bawełnianego. Gdy olej się rozgrzeje, rozprowadzam mięso z kurczaka i lekko podsmażam. Następnie wkładam tam cebulę i smażymy na złoty kolor. Następnie musisz włożyć marchewki i dokładnie wymieszać z cebulą i mięsem. Następnie wlej trochę wody, powinna całkowicie przykryć mięso i podpalić. Po około pięciu do dziesięciu minutach bulion się zagotuje, a następnie zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez około pół godziny. Następnie spłucz ryż. Ryż wkładamy do wrzącego kotła i w razie potrzeby dodajemy wodę. Woda powinna znajdować się dwa trzy palce nad poziomem ryżu. Następnie sól, dodaj curry i czarny pieprz. Gdy cała woda wyparuje, Zamknij szczelnie pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryż będzie całkowicie ugotowany. Przed podaniem dokładnie wymieszaj zawartość kotła, po wyjęciu stamtąd mięsa z kurczaka. Następnie kładziemy slajd na talerzach i kładziemy kilka kawałków mięsa na każdym talerzu. Ten kulinarny przepis składa się z trzech porcji. Możesz przygotować tak doskonały posiłek w półtorej godziny. Piław jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g

