ciasto drożdżowe do pizzy w wypiekaczu do chleba

klasyczny przepis na ciasto do pizzy w maszynie do chleba.
pigin71Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 78 % 42 g
239 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

biorąc miskę wypiekacza do chleba, umieść w niej wszystkie składniki w kolejności przewidzianej w książce kucharskiej urządzenia (w niektórych Najpierw produkty płynne, a następnie stałe, w innych odwrotnie). Mąkę przed położeniem należy przesiać.

po umieszczeniu wiadra z jedzeniem w wypiekaczu do chleba należy go włączyć, ustawiając wymagany tryb. Ci, którzy mają przycisk "Pizza" na panelu, mogą go włączyć. W innych modelach, w których nie ma trybu pizzy o tej samej nazwie, możesz użyć instalacji "przygotuj ciasto drożdżowe". Po około 60-90 minutach (w zależności od modelu urządzenia) będziesz mieć gotowe ciasto na pizzę w wiadrze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy