krem Tiramisu z mascarpone
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki.
Krok 2:

Oddziel białka od żółtek.
Krok 3:

Połącz żółtka z cukrem pudrem.
Krok 4:

Ubij w jasną, bujną masę.
Krok 5:

Dodaj mascarpone w temperaturze pokojowej i mieszaj, aż będzie gładka. Ubij mikserem z małą prędkością i przez bardzo krótki czas, ponieważ mascarpone można przebić i pójdzie z płatkami.
Krok 6:

Połącz białka z solą.
Krok 7:

Ubij mikserem w mocną pianę.
Krok 8:

Delikatnie wymieszaj ubite białka z masą serową.
Krok 9:

Powinien uzyskać jednolity, puszysty krem. Możesz gotować tiramisu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g


