ganache pod mastyksem do ciasta

na takim ganache mastyks będzie leżał tak równomiernie, jak to możliwe! Ciasta mastyksowe są teraz u szczytu popularności, więc coraz więcej gospodyń domowych chce opanować umiejętności kulinarne w tej dziedzinie. Aby wszystko działało świetnie, użyj mojego przepisu na ganache, dzięki któremu zapomnisz o wszelkich nierównościach na powierzchni ciasta!
Tilda MontmartreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 45 % 29 g
węglowodany 51 % 33 g
442 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

więc zaczynamy gotować:

- posiekaj czekoladę nożem na wióry (możesz złamać ją na kwadraty, ale stopi się dłużej);

- wlej śmietanę do osobnego małego rondla, wlej cukier puder, dokładnie wymieszaj masę, aż będzie gładka;

- wysyłamy patelnię ze śmietaną do ognia, doprowadzamy do wrzenia i wlewamy gorącą śmietanę do pojemnika z kawałkami czekolady, mieszamy, aby czekolada się rozpuściła;

- następnie dodaj masło do masy, wymieszaj trzepaczką.

to wszystko! Ganache gotowy)

Wyrównaj ciasto kilka razy, po każdym wyrównaniu wyślij ciasto do lodówki. Krem lepiej nakładać zwilżając nóż w gorącej wodzie, ale warstwę wykończeniową należy wyrównać suchym nożem, dlatego po zwilżeniu wycieramy nóż serwetką.

Piękne i pyszne ciasto dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy