skład / składniki
metoda gotowania
więc zaczynamy gotować:
- posiekaj czekoladę nożem na wióry (możesz złamać ją na kwadraty, ale stopi się dłużej);
- wlej śmietanę do osobnego małego rondla, wlej cukier puder, dokładnie wymieszaj masę, aż będzie gładka;
- wysyłamy patelnię ze śmietaną do ognia, doprowadzamy do wrzenia i wlewamy gorącą śmietanę do pojemnika z kawałkami czekolady, mieszamy, aby czekolada się rozpuściła;
- następnie dodaj masło do masy, wymieszaj trzepaczką.
to wszystko! Ganache gotowy)
Wyrównaj ciasto kilka razy, po każdym wyrównaniu wyślij ciasto do lodówki. Krem lepiej nakładać zwilżając nóż w gorącej wodzie, ale warstwę wykończeniową należy wyrównać suchym nożem, dlatego po zwilżeniu wycieramy nóż serwetką.
Piękne i pyszne ciasto dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g