domowe Martini
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wlej wszystkie zioła i przyprawy do słoika, wlej 85 ml. alkohol i 25 ml. woda. Dobrze wymieszaj zawartość słoika, umieść w ciemnym miejscu na 2 tygodnie, aby zaparzyć w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu wymieszaj napar ziołowy.
po filtrowaniu aromatycznego naparu przez 2-4 warstwy gazy,a następnie przez watę. Odstawiamy jeszcze kilka dni.
zrób sam wermut. W słoiku 1 L. wlej 50 ml alkoholu, 8 ml. aromatyczny napar (ilość podparta eksperymentalnie do smaku), syrop cukrowy i białe wino. Wymieszaj, spróbuj wermutu-jeśli nie ma wystarczającej ilości aromatu, możesz dodać aromatyczny napar ziołowy. Możesz pić od razu, ale możesz odpocząć od wermutu przez tydzień. Domowe Martini jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czarny Bez - 73 kcal/100g
- Alkohol - 221 kcal/100g
- Piołun - 32 kcal/100g
- Stokrotka - 9 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g