pierogi z kapustą i ciastem wyrabianym w wypiekaczu do chleba
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty
Krok 2:
Ciasto robię w maszynie do chleba: ładujemy mąkę, sól, jajko i wodę. Dodaję też trochę oleju roślinnego, aby ciasto było bardziej elastyczne, ale jest to opcjonalne. Ustawiam tryb "wyrabiania ciasta"i po 20-30 minutach wyłączamy
Krok 3:
Podsmaż cebulę na złoty kolor
Krok 4:
Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut pod pokrywką. To takie piękne powinno się okazać
Krok 5:
Osobno smażyć 2 cebule-to jest do smażenia w gotowych pierogach
Krok 6:
Formujemy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
Krok 7:
Rozłóż na talerzu i polej smażyć na wierzchu
Krok 8:
Smacznego!
oto jakie piękno i pyszne mamy!!! Zapach..... Sąsiedzi już pukają! Ugotuj, a docenisz to danie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g