pierogi z kapustą i ciastem wyrabianym w wypiekaczu do chleba

Niesamowite pachnące chude pierogi dla miłośników kiszonej kapusty! Pierogi kapuściane ze smażoną cebulą mocno zakorzeniły się w mojej rodzinie, ponieważ są przygotowywane z produktów, które zawsze są w zimie. Można je przygotować na post - w końcu są bardzo satysfakcjonujące i urozmaicają swoje menu. Spróbuj!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 71 % 20 g
121 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto robię w maszynie do chleba: ładujemy mąkę, sól, jajko i wodę. Dodaję też trochę oleju roślinnego, aby ciasto było bardziej elastyczne, ale jest to opcjonalne. Ustawiam tryb "wyrabiania ciasta"i po 20-30 minutach wyłączamy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podsmaż cebulę na złoty kolor

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut pod pokrywką. To takie piękne powinno się okazać

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Osobno smażyć 2 cebule-to jest do smażenia w gotowych pierogach

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Formujemy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż na talerzu i polej smażyć na wierzchu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

oto jakie piękno i pyszne mamy!!! Zapach..... Sąsiedzi już pukają! Ugotuj, a docenisz to danie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g

Podobne przepisy