Prefabrykowana solanka z wieprzowiną, wołowiną i kurczakiem

niesamowicie satysfakcjonujące i bardzo smaczne! Przepis dla każdego! Sprawdzanie przepisu na solankę od foodblogera Natalii Kalniny ! Stary sam sprawdza! Niesamowity przepis na dużą firmę ! Niesamowicie obfita i pyszna zupa z wędlinami !
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 52 % 16 g
węglowodany 10 % 3 g
201 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Na początek zajmijmy się bulionem ! Całe surowe mięso zanurzamy w rondlu z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5-10 minut. Teraz doprowadzamy mięso do gotowości . Sól do smaku, dodaj cebulę, marchewkę i przyprawy. Gotuj przez około 1,5 godziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Podczas gotowania bulionu przejdźmy do półfabrykatów . Pokrój jedną cebulę, 3 ogórki na średnią kostkę, pokrój oliwki na pół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3.Nasz rosół jest gotowy. Wyjmujemy mięso i pozwalamy mu ostygnąć. W międzyczasie Wysyłamy nasze zboża do gotowania w bulionie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Dodaj cebulę, ogórki, koncentrat pomidorowy i solankę do patelni. Smażyć przez 2-3 minuty na średnim ogniu i wlać do bulionu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. W międzyczasie pokrój wędliny w kostkę i paski. Na suchej patelni smażymy przysmaki przez 2-3 minuty, a następnie wysyłamy je do bulionu .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Na razie zostawimy naszą mieszankę na kuchence i zajmiemy się mięsem . Na początek pozbywamy się żył, tłuszczu i filmów. Pokrój całe mięso w kostkę. Dodaj mięso i oliwki do mieszanki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Gotowe ! Podawać ze śmietaną, cytryną i ziołami. Smacznego ! zawsze Twój, stary sam. Źródło Stary Sam

solanka - co ci przychodzi na myśl w pierwszej kolejności? Zwykle przepis na solankę to "uformowałem go z tego, co było". To, co umierało w lodówce, trafiło prosto do bulionu. Ja też tak myślałem, ale dzisiejsza solanka to coś więcej niż tylko zupa. To bardzo obfita zupa z własnym chipem.

jego pomysł nie jest mój-widziałem tę mieszankę u Natalii Kalniny, popularnej blogerki kulinarnej i postanowiłem spróbować zrobić tak oryginalną zupę. Powiedziałbym nawet, że to danie dość pociąga za sobą tytuł "świątecznej zupy", ponieważ wcale nie wstydzi się podawać gościom.

więc dzisiejsze wydanie może bezpiecznie działać jako sprawdzenie przepisu na solankę od Natalii Kalniny. Aby nie naruszać intrygi, nie powiem nic o tym zbiorze mieszanki mięsnej-spójrz do końca i sam zobacz moje emocje z tego dania. Tak, starałem się odtworzyć oryginalny przepis, więc pozwolę sobie powiedzieć, że jest to sprawdzenie przepisu, a nie Przegląd przepisu.

Zgadzam się, nie tak często można powiedzieć: "dzisiaj jadłem zupę z kurczaka. Jadłem też dzisiaj zupę wołową. I oczywiście zupa z wędzonym mięsem!". I to pomimo tego, że mówimy o jednej zupie! Brzmi jak dziki miszmasz, ale co to naprawdę jest, zobaczmy!

Natalia Kalnina pokazała ten przepis na solankę, a my z przyjemnością sprawdzimy!

smacznego
Zawsze Twój, Stary Sam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Łopatka wieprzowa - 257   kcal/100g

Podobne przepisy