skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Na początek zajmijmy się bulionem ! Całe surowe mięso zanurzamy w rondlu z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5-10 minut. Teraz doprowadzamy mięso do gotowości . Sól do smaku, dodaj cebulę, marchewkę i przyprawy. Gotuj przez około 1,5 godziny.
Krok 2:
2. Podczas gotowania bulionu przejdźmy do półfabrykatów . Pokrój jedną cebulę, 3 ogórki na średnią kostkę, pokrój oliwki na pół.
Krok 3:
3.Nasz rosół jest gotowy. Wyjmujemy mięso i pozwalamy mu ostygnąć. W międzyczasie Wysyłamy nasze zboża do gotowania w bulionie.
Krok 4:
4. Dodaj cebulę, ogórki, koncentrat pomidorowy i solankę do patelni. Smażyć przez 2-3 minuty na średnim ogniu i wlać do bulionu.
Krok 5:
5. W międzyczasie pokrój wędliny w kostkę i paski. Na suchej patelni smażymy przysmaki przez 2-3 minuty, a następnie wysyłamy je do bulionu .
Krok 6:
6. Na razie zostawimy naszą mieszankę na kuchence i zajmiemy się mięsem . Na początek pozbywamy się żył, tłuszczu i filmów. Pokrój całe mięso w kostkę. Dodaj mięso i oliwki do mieszanki.
Krok 7:
7. Gotowe ! Podawać ze śmietaną, cytryną i ziołami. Smacznego ! zawsze Twój, stary sam. Źródło Stary Sam
solanka - co ci przychodzi na myśl w pierwszej kolejności? Zwykle przepis na solankę to "uformowałem go z tego, co było". To, co umierało w lodówce, trafiło prosto do bulionu. Ja też tak myślałem, ale dzisiejsza solanka to coś więcej niż tylko zupa. To bardzo obfita zupa z własnym chipem.
jego pomysł nie jest mój-widziałem tę mieszankę u Natalii Kalniny, popularnej blogerki kulinarnej i postanowiłem spróbować zrobić tak oryginalną zupę. Powiedziałbym nawet, że to danie dość pociąga za sobą tytuł "świątecznej zupy", ponieważ wcale nie wstydzi się podawać gościom.
więc dzisiejsze wydanie może bezpiecznie działać jako sprawdzenie przepisu na solankę od Natalii Kalniny. Aby nie naruszać intrygi, nie powiem nic o tym zbiorze mieszanki mięsnej-spójrz do końca i sam zobacz moje emocje z tego dania. Tak, starałem się odtworzyć oryginalny przepis, więc pozwolę sobie powiedzieć, że jest to sprawdzenie przepisu, a nie Przegląd przepisu.
Zgadzam się, nie tak często można powiedzieć: "dzisiaj jadłem zupę z kurczaka. Jadłem też dzisiaj zupę wołową. I oczywiście zupa z wędzonym mięsem!". I to pomimo tego, że mówimy o jednej zupie! Brzmi jak dziki miszmasz, ale co to naprawdę jest, zobaczmy!
Natalia Kalnina pokazała ten przepis na solankę, a my z przyjemnością sprawdzimy!
smacznego
Zawsze Twój, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Łopatka wieprzowa - 257 kcal/100g