kompot IRG

napój o niezrównanym smaku, który napełnia świeżością i wigorem! Kompot irgi to pyszny, zdrowy i orzeźwiający napój.
eeloo4kaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 18 g
71 kcal
IG: 28 / 0 / 72

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

gotowanie kompotu jest zgodne ze starymi dobrymi tradycjami, więc nie będziesz musiał stawić czoła niczym, co musiałbyś dokładnie zdemontować. Zbieramy naszą bazę do przepisu-kilka obranych jagód z krzaków irgi. Pakujemy je do poszczególnych banków.

gotowanie bezpośrednio rozpoczyna się od ugotowania syropu z cukru. W litrze wody rozpuszczamy 300 gramów cukru, podgrzewamy patelnię na kuchence. Kompot nie wymaga gęstego syropu, dlatego gotowanie prawie się kończy.

wlej słodką wodę do słoików z irgą, zakorkuj i trzymaj w łaźni wodnej przez 5 minut. Voila, mamy słodki, orzeźwiający napój! Musisz tylko pozwolić mu ostygnąć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Irga - 45   kcal/100g

Podobne przepisy