kompot IRG
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
gotowanie kompotu jest zgodne ze starymi dobrymi tradycjami, więc nie będziesz musiał stawić czoła niczym, co musiałbyś dokładnie zdemontować. Zbieramy naszą bazę do przepisu-kilka obranych jagód z krzaków irgi. Pakujemy je do poszczególnych banków.
gotowanie bezpośrednio rozpoczyna się od ugotowania syropu z cukru. W litrze wody rozpuszczamy 300 gramów cukru, podgrzewamy patelnię na kuchence. Kompot nie wymaga gęstego syropu, dlatego gotowanie prawie się kończy.
wlej słodką wodę do słoików z irgą, zakorkuj i trzymaj w łaźni wodnej przez 5 minut. Voila, mamy słodki, orzeźwiający napój! Musisz tylko pozwolić mu ostygnąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Irga - 45 kcal/100g