skład / składniki
metoda gotowania
umieść szeroki i obszerny Pojemnik & nbsp;z wodą i cukrem na dołączonym piecu. Wodę należy doprowadzić do wrzenia. Najbardziej poprawnym rozwiązaniem byłoby użycie metalowej umywalki jako pojemnika. Gdy woda się nagrzewa, & nbsp;jagody wiciokrzewu, umyte i oczyszczone z wszelkiego rodzaju gałązek i innych rzeczy, wkładamy do durszlaka.
gdy woda zabulknie, gotuj dziesięć minut później od momentu wrzenia, utrzymując niskie ciepło. I tak minęło dziesięć minut. Wlej jagody do wrzącej wody. Ponownie doprowadzamy płyn do wrzenia, po czym wyłączamy piec. Pojemnik z jagodami, wodą i rozpuszczonym w nim cukrem trzymamy przez 8 godzin, pokrywając powierzchnię czymś odpowiednim. Każdy duży i nie puszysty ręcznik zejdzie.
po 8-godzinnym przestoju wracamy dżem do ognia i gotujemy go przez 15 minut, mieszając dużą łyżką lub szeroką szpatułką. Pozbywamy się pianki. Gdy będzie gotowy, wlej zawartość miski do słoików, które mocno dokręcamy na nich pokrywki i umieść w ciemnym miejscu, z dala od słońca.& nbsp;rozciągnij dżem do zabawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiciokrzew - 30 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g