skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto nasze składniki
Krok 2:
Obierz pomarańcze.
Krok 3:
Pomarańcze posyp cukrem.
Krok 4:
Pomarańcze dadzą sok, który następnie mieszamy z wodą, dodajemy tam cukier i gotujemy przez około 20 minut.
Krok 5:
Następnie dodaj cynamon i przygotowane plasterki pomarańczy.
Krok 6:
Gotuj kompot pomarańczowy na dużym ogniu przez 5-10 minut.
Krok 7:
pomarańcze należy ostrożnie obrać i usunąć wszystkie białe żyły i nasiona, dzieląc pomarańcze na plasterki. Następnie pomarańcze należy posypać cukrem i pozostawić na godzinę. W tym czasie pomarańcze dadzą sok, który następnie mieszamy z wodą, dodajemy tam cukier i gotujemy przez około 20 minut. Następnie dodaj cynamon i przygotowane plasterki pomarańczy. Gotuj kompot pomarańczowy na dużym ogniu przez 5-10 minut i upewnij się, że plasterki się nie gotują.
to pyszny i bardzo aromatyczny napój. Połączenie pomarańczy i cynamonu sprawia, że jest bardzo niezwykły i przyjemny w smaku. Lepiej jest wziąć kwaśne pomarańcze, ponieważ kompot jest wystarczająco słodki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g