domowy sos do szaszłyków i grillowanych mięs
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
tak więc, aby przygotować sos BBQ, bierzemy miskę i wlewamy tam wszystkie suche produkty. Dokładnie wymieszaj. Wlewamy wszystkie płynne składniki do rondla, mieszamy, dodajemy suche produkty, mieszamy i gotujemy. Po tym czasie sos barbecue zgęstnieje i możesz cieszyć się jego smakiem ze świeżo ugotowanymi żeberkami lub kebabem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Płynny dym - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Melasa - 296 kcal/100g