domowy sos do szaszłyków i grillowanych mięs

domowy sos doskonale podkreśla smak mięsa. Wystarczy spróbować). Spróbuj zrobić sos barbecue w domu-a nie będziesz już chciał przejść na opcję sklepową. Bardzo smaczne, można od razu przygotować dużą porcję i przechowywać w lodówce przez 2-3 tygodnie, a nawet zamrozić w torebkach z zamrażarką
EVGENIUSZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 95 % 36 g
156 kcal
IG: 19 / 17 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

tak więc, aby przygotować sos BBQ, bierzemy miskę i wlewamy tam wszystkie suche produkty. Dokładnie wymieszaj. Wlewamy wszystkie płynne składniki do rondla, mieszamy, dodajemy suche produkty, mieszamy i gotujemy. Po tym czasie sos barbecue zgęstnieje i możesz cieszyć się jego smakiem ze świeżo ugotowanymi żeberkami lub kebabem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Płynny dym - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Melasa - 296   kcal/100g

Podobne przepisy