kompot Czeremcha

rozkoszuj się bogatym smakiem i kolorem kompotu z czeremchy. Bardzo smaczny kompot o oszałamiającym ciemnym rubinowym kolorze! Kiedyś teściowa po raz kolejny przyszła odwiedzić ukochanego syna i wnuka, a także nauczyć swoją synową umysłu i umysłu i przywiozła ze sobą pół wiadra czeremchy. Tylko udało mi się mentalnie zadać sobie pytanie: "i dlaczego tego potrzebuję?", jak teściowa, najwyraźniej czytając moje myśli, odpowiedziała: "ugotujemy kompot". Cóż, będziemy, to będziemy. Byłem dość sceptyczny wobec tego pomysłu, dopóki nie spróbowałem kompotu z czeremchy. I wtedy zdałem sobie sprawę, że w końcu przynajmniej w czymś nasze gusta się zgadzają) więc ataki na gotowanie.
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
59 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h

w rzeczywistości kompot z czeremchy jest szybki i wcale nie jest trudny do zrobienia. Jak zwykle zaczynamy od dokładnego umycia jagód. Nawiasem mówiąc, do tego kompotu lepiej jest wziąć świeże, soczyste jagody, wtedy nie tylko smak, ale także kolor kompotu okaże się bogaty, ciemny Rubin.
następnie umyte jagody blanszujemy we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie natychmiast przenosimy do emaliowanej patelni. Doprowadź wodę do wrzenia, rozpuść w niej cukier i wlej jagody tym gorącym syropem. Wszystko, przez 5-7 godzin można zapomnieć o jagodach. Po zaparzeniu jagód w syropie przenosimy je do wysterylizowanych słoików. Zwykle używam do tego łyżki cedzakowej, aby cały syrop pozostał na patelni. Doprowadź syrop do wrzenia i wlej jagody do słoików. Zwijamy pokrywki, odwracamy do góry nogami i pozostawiamy owinięte na jeden dzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czeremcha - 27   kcal/100g

Podobne przepisy