skład / składniki
metoda gotowania
na początek "Chińczyk" należy umyć, oczyścić z zieleni i krótko przyciąć ogony. Następnie należy je przebić w kilku miejscach i zagotować wrzącą wodą. Najlepiej przebić jabłka zwykłymi igłami dziewiarskimi-jest to szybsze i najłatwiejsze.
następnie jabłka należy włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą i przykryć pokrywką na 5-7 minut. A następnie natychmiast schłodzić w zimnej wodzie pitnej.
teraz czas ugotować syrop – ciągle mieszając doprowadzić mieszaninę wody i cukru do wrzenia i gotować, aż cukier się rozpuści. Następnie wlej syrop na jabłka i gotuj, aż syrop stanie się przezroczysty. Tutaj Stary syrop należy wlać do rondla i gotować, aż zgęstnieje.
i ponownie napełnij syropem "Chinka", ale teraz nie ma gotowania – wystarczy odstawić miskę z dżemem na 6-8 godzin. Takie gotowanie i nalewkę dżemu z Chinki należy powtórzyć kilka razy, aż dżem będzie gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g