apetyczny kurczak z zieloną fasolką

soczyste, obfite, aromatyczne danie dla całej rodziny! Chcę podzielić się doskonałym przepisem kulinarnym na danie, które jadłem odwiedzając mojego przyjaciela. To niezrównane w smaku jedzenie z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich gości! Pyszny kurczak gotuje się z zieloną fasolką przez około półtorej godziny, ale warto! Teraz zacznijmy gotować to danie
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 15 % 3 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 40 min
kurczaka należy pokroić na małe porcje, natrzeć solą i pieprzem i smażyć przez 15 minut. Następnie posiekaj cebulę, pokrój zieloną fasolkę i dodaj je do kurczaka. Zalej wszystkie te składniki wrzącą wodą i gotuj przez około godzinę. Przejdźmy teraz do pomidorów. Przecieramy je i dusimy w osobnym rondlu, aż zgęstnieje, w razie potrzeby można do nich dodać mąkę. Następnie łączymy masę pomidorową z kurczakiem, fasolą i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 15 minut.
to wszystko, danie jest gotowe! Rozłóż przygotowane przez nas danie na talerzu i ciesz się wykwintnym smakiem.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy