apetyczny kurczak z zieloną fasolką
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
kurczaka należy pokroić na małe porcje, natrzeć solą i pieprzem i smażyć przez 15 minut. Następnie posiekaj cebulę, pokrój zieloną fasolkę i dodaj je do kurczaka. Zalej wszystkie te składniki wrzącą wodą i gotuj przez około godzinę. Przejdźmy teraz do pomidorów. Przecieramy je i dusimy w osobnym rondlu, aż zgęstnieje, w razie potrzeby można do nich dodać mąkę. Następnie łączymy masę pomidorową z kurczakiem, fasolą i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 15 minut.
to wszystko, danie jest gotowe! Rozłóż przygotowane przez nas danie na talerzu i ciesz się wykwintnym smakiem.
smacznego!
to wszystko, danie jest gotowe! Rozłóż przygotowane przez nas danie na talerzu i ciesz się wykwintnym smakiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g