domowa lasagne z makaronem, wołowiną i warzywami

Domowa lasagne z tym przepisem z pewnością spodoba się całej rodzinie!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 22 % 9 g
węglowodany 51 % 21 g
206 kcal
IG: 10 / 90 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

przeczytałem w magazynie dla kobiet jeden prosty, ale pyszny przepis kulinarny, w którym uczestniczył makaron. To danie nazywało się lasagne domowej roboty z makaronem. Bardzo lubię makaron i kuchnię włoską. Postanowiłem spróbować sam go ugotować. Z makaronu miałem muszle. Zobacz, co się stało. Jeśli ci się podobało, mogę podzielić się przepisem kulinarnym, w jaki sposób przygotowywane jest tak smaczne i piękne Jedzenie.
więc obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż na nim cebulę. Następnie włóż do niego mięso mielone, wymieszaj. Wyciśnij kilka ząbków czosnku za pomocą czosnku. Smaż przez pięć minut. Następnie włóż marynowane warzywa i pomidory z puszki do własnego soku. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu w wynikowym soku przez około dwadzieścia minut. W tym czasie ugotuj makaron w osobnej misce. Wyciągnij je do durszlaka i poczekaj, aż cała woda spłynie. Włóż z powrotem do garnka. Dodaj do nich majonez, trochę mleka. Przetrzyj połowę posiadanego kawałka sera. Mieszając, gotuj makaron na małym ogniu przez kolejne trzy minuty. Następnie weź naczynie do pieczenia w piekarniku. Posmaruj go olejem. Połóż mięso na dnie. Na wierzchu makaron. Następnie napełnij wszystko serem, który najpierw zetrzyj na tarce. Włóż lasagne do piekarnika w temperaturze 180 stopni. Zobacz, kiedy tworzy się złota skorupa, możesz ją zdobyć. Ostudź trochę i podawaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal / 100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal / 100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy