pieczone namiary
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim rozmrażamy rybę. Jeśli masz szczęście, aby zdobyć świeżą, wypatrosz ją, oczyść z łusek, dokładnie spłucz pod bieżącą wodą. Pokrój dużą rybę na kawałki, małe można pozostawić w całych tuszach.
w płytkiej misce wymieszaj mąkę z solą i zwiń w niej każdy kawałek ryby.
rozgrzej olej słonecznikowy na patelni z grubym dnem i usmaż rybę z obu stron na złoty kolor.
podawaj gotowe danie na stole ze świeżymi lub gotowanymi warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pelengas - 84 kcal/100g