skład / składniki
metoda gotowania
boczniaki moje, pokrojone na kawałki. Najważniejszym momentem będzie smażenie, ponieważ musisz usmażyć każdy kawałek w oleju roślinnym ze wszystkich stron, aby nabrał pięknego złotego koloru. Aby to zrobić, nie wkładamy wszystkich grzybów na patelnię na raz, ale w porcjach, aby każdy kawałek był maksymalnie usmażony.
na osobnym talerzu rozłóż drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek, posyp zieleniną octem, pieprzem, solą.
wybierz pojemnik z pokrywką (z pokrywką - koniecznie!) . Rozłóż grzyby w jednej warstwie, rozprowadź część aromatycznej mieszanki czosnku i octu na wierzchu. W ten sposób postępujemy ze wszystkimi grzybami, aż pojemnik będzie pełny. Zamknij pokrywkę i pozostaw do marynowania.
po 20-30 minutach otwórz smażone i marynowane boczniaki i ciesz się wynikiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g