boczniaki smażone marynowane

przygotuj grzyby w niezwykły sposób. Spróbuj, jakie to pyszne! Kiedy mąż jest smakoszem grzybów, starasz się wymyślić coś nowego i nie nudzić się tym samym smakiem. Czego po prostu nie próbowaliśmy! A któregoś dnia zostaliśmy potraktowani boczniakami i ugotowałem je w bardzo ciekawy sposób. Jeśli lubisz grzyby, pamiętaj, aby ugotować je zgodnie z tym przepisem - z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Lisa MAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 18 % 2 g
72 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

boczniaki moje, pokrojone na kawałki. Najważniejszym momentem będzie smażenie, ponieważ musisz usmażyć każdy kawałek w oleju roślinnym ze wszystkich stron, aby nabrał pięknego złotego koloru. Aby to zrobić, nie wkładamy wszystkich grzybów na patelnię na raz, ale w porcjach, aby każdy kawałek był maksymalnie usmażony.
na osobnym talerzu rozłóż drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek, posyp zieleniną octem, pieprzem, solą.
wybierz pojemnik z pokrywką (z pokrywką - koniecznie!) . Rozłóż grzyby w jednej warstwie, rozprowadź część aromatycznej mieszanki czosnku i octu na wierzchu. W ten sposób postępujemy ze wszystkimi grzybami, aż pojemnik będzie pełny. Zamknij pokrywkę i pozostaw do marynowania.
po 20-30 minutach otwórz smażone i marynowane boczniaki i ciesz się wynikiem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy