skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Ryba do tego przepisu kulinarnego jest cięta na filety, usuwając skórę i kości.
Krok 3:
Następnie zwiń kawałki fileta w mące.
Krok 4:
I smaż na oleju roślinnym.
Krok 5:
Włóż do pojemnika.
Krok 6:
Przygotowuję marynatę: w tym celu obieram cebulę i kroję w paski.
Krok 7:
Robię to samo z marchewką.
Krok 8:
Umyj pietruszkę i drobno posiekaj, smaż wszystkie te składniki na oleju roślinnym.
Krok 9:
Następnie dodaj puree pomidorowe i smaż przez około 10 minut.
Krok 10:
Następnie dodaję bulion rybny lub wodę, 3% ocet, czarny pieprz, a także cynamon i goździki.
Krok 11:
Pozostawiam na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 12:
Na samym końcu dodaję szczyptę soli, liść laurowy i cukier do smaku. Smażoną rybę układam w pięknym naczyniu i w razie potrzeby zalewam marynatą, chociaż marynatę można podawać osobno w małym Spodku. Podczas serwowania możesz udekorować ten wspaniały posiłek zieloną cebulą i natką pietruszki. Plamiak smażony jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g