skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zwracam uwagę na kulinarny przepis na prawdziwą kuchnię orientalną. W nim powiem ci, jak zrobić kebab z wieprzowiny w piekarniku. Przygotowujemy produkty zgodnie z listą.
Krok 2:
Najpierw umyj i obierz wieprzowinę z kości i folii. Pokrój go na duże kawałki.
Krok 3:
Teraz przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa wraz ze smalcem i cebulą. Następnie mięso mielone należy dokładnie wymieszać, posolić i pieprzyć do smaku. Gdy mięso mielone jest gotowe, szczelnie zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin, aby stało się gęstsze i bardziej jednorodne.
Krok 4:
Następnie uformuj kiełbaski z mięsa mielonego i połóż je na szaszłykach lub drewnianych patyczkach.
Krok 5:
Teraz umieść szaszłyki na grillu, na ruszcie lub na blasze do pieczenia, jeśli planujesz smażyć kebab w piekarniku. Tutaj należy wziąć pod uwagę, że podczas gotowania spłynie dużo tłuszczu. To danie gotuje się przez około 20-30 minut, aż mięso pokryje się piękną rumianą skórką.Jeśli podjąłeś kroki w celu zebrania spływającego tłuszczu, możesz również ugotować na nim przystawkę w postaci smażonych ziemniaków.
Krok 6:
Lula kebab wieprzowy jest gotowy. Podawać ze świeżymi ziołami i sosem. Smacznego.
pomysł ugotowania kebaba w domu przyszedł do mnie zupełnie nieoczekiwanie. Kebab to zdecydowanie pyszne danie. Ale ponieważ nie ufam ulicznym jadłodajniom i słyszałem wiele nieprzyjemnych rzeczy na temat złej jakości smażenia kebabów, postanowiłem sam wziąć przepis. Nawiasem mówiąc, udało mi się go bardzo skutecznie ugotować. Nie jest tak skomplikowane, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Na Wschodzie to danie oczywiście nie jest przygotowywane z wieprzowiny, ale najprawdopodobniej z jagnięciny, ale ten przepis jest bardziej dostosowany do realiów europejskich. Jeśli masz zamiar urządzić piknik, ten przepis będzie dla Ciebie idealny. Jeśli nigdzie się nie wybierasz, to danie można doskonale ugotować w prostym piekarniku w domu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g