Sernik Truskawkowy na Walentynki
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
korz:
1. Zmiel ciasteczka w blenderze.
2. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
3. Przykryj formę pergaminem i ułóż masę z ciastek. Ubij i wstaw do lodówki na godzinę.
topping:
4. Odłóż kilka jagód do dekoracji, a resztę truskawek, 50 gramów cukru pudru i 1 łyżeczkę. Włóż do lodówki.
krem:
5. W blenderze ubij ser, pozostały cukier puder, wanilinę i śmietanę. Nie ubijaj zbyt długo, ponieważ masa stanie się płynna.
sernik:
6. Rozłóż krem na cieście i wstaw do lodówki na 4 godziny. Możesz to zrobić przez całą noc.
7. Ostrożnie wyjmij sernik z formy, przenieś na talerz, udekoruj jagodami.
8. Podczas serwowania polej każdy kawałek polewą.
miłej herbaty! Wesołych Walentynek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g