skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować uniwersalny krem z twarogu, użyj blendera, aby ubić zmiękczone masło z cukrem. Jeśli nie ma blendera, nie jest to straszne - zastąp go mikserem, poradzi sobie również z zadaniem. Tylko twaróg w tym przypadku dokładnie zmielić na sicie, aby wykluczyć ziarna w gotowym śmietanie.
gdy mieszanina masła zmieni kolor na biały, dodaj śmietanę i kontynuuj ubijanie masy, aż będzie puszysta przez 3-4 minuty. W powstałym śmietanie wprowadź miękki twarożek o średniej zawartości tłuszczu. Jeśli twaróg jest suchy, zawartość tłuszczu można regulować za pomocą śmietany, dodając o 100 gramów więcej. Ubij krem, upewniając się, że monitorujesz konsystencję - ziarna nie powinny być w nim obecne, konsystencja powinna być wyjątkowo gładka i jednorodna.
wszystko, cudowny krem jest gotowy. Użyj go, aby uzupełnić swoje kulinarne arcydzieła lub udekoruj truskawkami, traktuj rodzinę i przyjaciół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g