sos sojowy do sałatek warzywnych

świetny i łatwy sos do sałatek warzywnych i mięsnych.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 21 % 12 g
węglowodany 71 % 40 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 min

wymieszaj wszystkie składniki, dopraw sałatkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy