ajerkoniak z białka i cukru

Prosty w przygotowaniu, delikatny w smaku deser - gotuj, ciesz się! Nagle odkryłem tak łatwy deser: minimalny czas gotowania-maksymalna przyjemność później! Dość dobrze znany ajerkoniak jest przygotowywany w różnych interpretacjach, a my przygotujemy go z białkami jaj. Poważnie podchodź do wyboru jajek i dokładnie je umyj - powinny być świeże, a jeszcze lepiej świeże i domowe.
TATYNAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 79 % 31 g
152 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

przed oddzieleniem białek od żółtek jajka należy dokładnie umyć. Ponadto powinny być schłodzone, a miska do ubijania sucha. Naszym głównym składnikiem jest białko: ubij je mikserem, aż pojawi się piana. Pojawił się-dodaj cukier.

dalej ubijamy wszystko razem, aż do uzyskania mocnej, stabilnej piany.

voila! Ajerkoniak z białek jest gotowy!
ajerkoniak można podawać w miseczkach lub szklankach z szerokimi krawędziami, dekorując według uznania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy