kiełkujący owies z rodzynkami i mlekiem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz owies i orzechy, nasiona.
2. Do miski blendera przenieś owies, Dodaj do niego mleko, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy oraz pestki dyni i słonecznika(zostaw trochę nasion do dekoracji). Wszystko dobrze wymieszaj blenderem.
3. Dodaj rodzynki i orzechy (część rodzynek i orzechów również zachowaj do dekoracji gotowego dania), kontynuując mieszanie.
4. Umieść powstałą masę na talerzu, posyp zarezerwowanymi nasionami, rodzynkami,płatkami kokosowymi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Kiełkujący owies - 480 kcal/100g