Sałatka z gruszkami rukolą i serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gruszkę obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę. Wyciśnij sok z cytryny. Wlej jedną lub dwie łyżki soku z cytryny na gruszki i wymieszaj. Dodaj ser pleśniowy, połamany na małe kawałki i liście rukoli. Wszystko wymieszać. Możesz użyć sera, takiego jak Bułgarski ser.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g