Sałatka z gruszkami rukolą i serem

oryginalna sałatka z rukoli. Dla miłośników lekkiego jedzenia. Świeża sałatka, łatwa i szybka w przygotowaniu.
TatkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 35 % 7 g
107 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

gruszkę obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę. Wyciśnij sok z cytryny. Wlej jedną lub dwie łyżki soku z cytryny na gruszki i wymieszaj. Dodaj ser pleśniowy, połamany na małe kawałki i liście rukoli. Wszystko wymieszać. Możesz użyć sera, takiego jak Bułgarski ser.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Ser pleśniowy - 353   kcal/100g
  • Hermelin - 303   kcal/100g
  • Gorgonzola - 330   kcal/100g

Podobne przepisy