zimna pasta śledziowa z awokado

zdrowe śniadanie i łatwa Kolacja. Szybkie gotowanie. Bukiet omega 3.
lanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 12 % 3 g
159 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź filet z jednego śledzia. Obierz, pokrój awokado i skrop sokiem z cytryny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel wszystko blenderem na jednorodną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g

Podobne przepisy