Delikatna sałatka z kapusty

Przygotowanie jest proste, a smak jest niesamowity, spróbuj. Dzięki prostemu przepisowi na sałatkę & quot; delikatność & quot; nie będziesz musiał długo się bawić.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 8 g
tłuszcze 57 % 16 g
węglowodany 14 % 4 g
269 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do przepisu przed tobą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kapustę w małe paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj kiełbasę w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czosnek obrać, zmiażdżyć w czosnku lub zetrzeć na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól kapustę, przetrzyj rękami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż wszystkie składniki do miski, dopraw majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umyj, drobno posiekaj natkę pietruszki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystko. Sałatka "czułość" jest gotowa. Udekoruj gotową sałatkę pietruszką. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g

Podobne przepisy