Delikatna sałatka z kapusty
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do przepisu przed tobą.
Krok 2:
Posiekaj kapustę w małe paski.
Krok 3:
Posiekaj kiełbasę w paski.
Krok 4:
Czosnek obrać, zmiażdżyć w czosnku lub zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 5:
Sól kapustę, przetrzyj rękami.
Krok 6:
Włóż wszystkie składniki do miski, dopraw majonezem.
Krok 7:
Umyj, drobno posiekaj natkę pietruszki.
Krok 8:
Wymieszaj wszystko. Sałatka "czułość" jest gotowa. Udekoruj gotową sałatkę pietruszką. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g