kanapki proste ze szprotami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
więc kroimy kromki chleba żytniego na dwie połówki, aby zrobić Trójkąty.
lekko wysuszyć chleb w tosterze, a następnie natrzeć je jeszcze gorącymi połówkami czosnku. I nakładamy cienką warstwę majonezu na chleb z jednej strony, aby kanapki były bardziej soczyste.
na majonezie kładziemy plasterek ogórka kiszonego, a na wierzchu jedną szprotinę. W rezultacie dostaniemy 12 kanapek. Możesz ozdobić je gałązką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g