Kanapka Łódź
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
brązowy chleb kroimy na kawałki.
wymieszaj masło z musztardą. Jeśli nie ma wasabi, możesz wziąć prostą musztardę rosyjską lub francuską.
posmaruj każdą kromkę chleba mieszanką masła i musztardy. Na wierzch kładziemy szynkę (lub balyk lub kiełbasę).
na szpikulec nawlecz oliwkę. Kawałek ogórka jest zwinięty w kształt żagla i umieszczony na szpikulcu z oliwką.
wbijamy szpikulec w chleb z balykiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Wasabi - 143 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g