Kanapka Łódź

Prosty i pyszny przepis na przekąskę na mocne napoje. Bardzo prosty i wygodny przepis. Kanapki są bardziej odpowiednie na męskie wakacje, ale panie bez wątpienia też to pokochają.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 44 % 21 g
węglowodany 42 % 20 g
302 kcal
IG: 5 / 95 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 min

brązowy chleb kroimy na kawałki.
wymieszaj masło z musztardą. Jeśli nie ma wasabi, możesz wziąć prostą musztardę rosyjską lub francuską.
posmaruj każdą kromkę chleba mieszanką masła i musztardy. Na wierzch kładziemy szynkę (lub balyk lub kiełbasę).
na szpikulec nawlecz oliwkę. Kawałek ogórka jest zwinięty w kształt żagla i umieszczony na szpikulcu z oliwką.
wbijamy szpikulec w chleb z balykiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Wasabi - 143   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy