kanapki na białym chlebie z tuńczykiem, sałatą i ogórkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Amerykanie często robią coś w rodzaju zamkniętych kanapek: dodają jajko, majonez, cukier trzcinowy do tuńczyka i wkładają wszystko do bułki pokrojonej na pół. Nie pamiętam, co wkładają do kanapek z awokado, więc zaoferuję moją opcję.
tosty rumiane, polane olejem musztardowym lub sezamowym, posypane solą.
nie rozrywaj liści sałaty, nie przecinaj, układaj na wierzchu.
cienko pokrój warzywa.
połóż warstwy awokado i pomidora na liściu sałaty. Zamykamy tostem. W nastroju dekorujemy.
na kanapkę z tuńczykiem radzę spróbować połączenia ogórek, pomidor. Układamy również wszystko warstwami i zamykamy tostem. Obie kanapki można posypać prażonymi sezamami.
& nbsp; a czym nie są kanapki na świąteczny stół?
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g