przystawka z lilii wodnej z twarogiem i czerwonym kawiorem

bardzo piękna i elegancka przekąska na świąteczny stół. Jasna, soczysta, lekka, niezwykła przekąska z twarogiem i czerwonym kawiorem!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 8 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 20 % 3 g
73 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

w rzodkiewce przecinamy "płatki"nożem. Spod nich usuwamy miazgę. Przecinamy również drugi rząd w postaci płatków. Robimy to w szachownicę.

za pomocą łyżki-Noisette wyjmujemy rdzeń z" kwiatów". W rezultacie otrzymamy taką" lilię wodną " z rzodkiewki.

rozłóż ser na środku kwiatu. Kładziemy lilie wodne na liściach sałaty. Na górze udekoruj czerwonym kawiorem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rzodkiewki - 20   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g

Podobne przepisy