sałatka owocowa z mandarynkami i lodami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj i obierz owoce. Podziel mandarynki na plasterki. Podziel pomarańczę na plasterki i pokrój. Pokrój banana, kiwi i jabłka na kawałki. Włóż wszystko do salaterki, dodaj lody. Gdy trochę się rozpuści, wymieszaj sałatkę i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g