Kiełbasa z paluszków kukurydzianych
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
Wytnij marmoladę (lepiej wziąć taką, która imituje plasterki, jest jaśniejsza i gęstsza).
posiekaj orzechy.
wymieszaj mleko skondensowane z olejem i delikatnie wymieszaj najpierw z patyczkami, a następnie dodaj marmoladę.
tworzymy kiełbasę, zwijamy ją w orzechy (możesz zastąpić orzechy włoskie innymi).
zawiń w folię i na zimno...
ogólnie dalej jak ze zwykłą słodką kiełbasą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Paluszki kukurydziane - 467 kcal/100g