Kiełbasa z paluszków kukurydzianych

słodka kiełbasa z paluszków kukurydzianych to oryginalna uczta.
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 6 g
tłuszcze 35 % 29 g
węglowodany 58 % 48 g
469 kcal
IG: 2 / 30 / 68

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

Wytnij marmoladę (lepiej wziąć taką, która imituje plasterki, jest jaśniejsza i gęstsza).
posiekaj orzechy.
wymieszaj mleko skondensowane z olejem i delikatnie wymieszaj najpierw z patyczkami, a następnie dodaj marmoladę.
tworzymy kiełbasę, zwijamy ją w orzechy (możesz zastąpić orzechy włoskie innymi).
zawiń w folię i na zimno...
ogólnie dalej jak ze zwykłą słodką kiełbasą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Marmolada - 322   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g
  • Paluszki kukurydziane - 467   kcal/100g

Podobne przepisy