skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jedną z moich ulubionych przekąsek na świąteczny stół są bułki z szynką. To jedzenie zawsze idzie" z hukiem " dla moich gości. Jeśli chcesz zaskoczyć znajomych i bliskich nowym daniem, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy więc przygotowywać bułki z szynki od wcierania roztopionych serów oraz wstępnie ugotowanych i schłodzonych jaj kurzych na drobnej tarce. Następnie zmiażdż obrane orzechy w moździerzu. Następnie przepuszczamy obrany czosnek przez czosnek. Następnie wymieszaj przygotowany ser topiony, jaja kurze, czosnek, orzechy i dopraw całą tę masę majonezem. Teraz na krawędzi każdego plasterka szynki kładziemy około 1 łyżki naszego nadzienia i zwijamy je w bułki. Następnie zawiązujemy każdą taką rolkę cienką strzałką zielonej cebuli. Teraz gotowe bułki układamy na dużym naczyniu i podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g