skład / składniki
gotowanie krok po kroku
latem i jesienią, kiedy jest mnóstwo wszelkiego rodzaju jagód i owoców, nasza dieta może być znacznie zróżnicowana. Istnieje wiele przepisów kulinarnych, które są łatwe do wykonania, ale wzbogacają nasze jedzenie witaminami i innymi przydatnymi substancjami. Jednym z takich deserów jest żurawina z miodem.
najpierw musisz spłukać żurawinę pod bieżącą wodą, a następnie wysuszyć ręcznikiem papierowym.
wlej żurawinę miodem pszczelim i wymieszaj. Jeśli miód zgęstnieje, należy go podgrzać w łaźni wodnej do stanu płynnego.
następnie ubij śmietanę z cukrem, aż będzie gęsta.
żurawinę układamy na talerzu w postaci dowolnej figury, na przykład Gwiazdy, kwiatu lub serca. Tutaj całkowicie polegam na twojej wyobraźni. Następnie dekorujemy naszą figurę żurawinową bitą śmietaną, możesz użyć strzykawki do ciasta, aby pomóc. Jedzenie okazuje się bardzo przydatne, dzieci jedzą je z przyjemnością, chociaż nie możesz zmusić ich do jedzenia jagód.
Żurawina z miodem jest gotowa! Jedz dla zdrowia!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g