papryka z marchewką i serem topionym

oryginalna przekąska pasuje do każdej uczty!
Anastasiya╬Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 73 % 29 g
węglowodany 10 % 4 g
247 kcal
IG: 80 / 20 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

Przedstawiam Wam wspaniały przepis kulinarny, który zdobyłem na forum poświęconym wszystkim, co w jakiś sposób wiąże się z Bułgarią i jej tradycjami.
ta przystawka z papryki nazywa się inaczej "łódkami". Ponieważ jest ozdobiony w postaci wielokolorowych "łodzi", których rolę pełni tutaj wielokolorowa słodka papryka. Aby to zrobić, musisz wziąć paprykę-czerwoną, żółtą i zieloną, aby nasze jedzenie było bardzo malownicze.
dobrze umyj paprykę, pokrój ją na kilka kawałków wzdłuż całej długości, obierz z nasion. To będą fundamenty naszych "łodzi". Teraz obrane marchewki trzy na drobnej tarce. Robimy to samo z roztopionym serem. Łączymy obie mieszanki i wyciskamy tutaj czosnek przez zgniatacz. Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw majonezem. Dodaj jedną łyżkę drobno posiekanej natki pietruszki. Kładziemy paprykę na talerzu i ostrożnie wkładamy do każdego nadzienie z sera. Gałązka pietruszki symbolizuje żagiel, który uzupełni obraz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy