skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Przedstawiam Wam wspaniały przepis kulinarny, który zdobyłem na forum poświęconym wszystkim, co w jakiś sposób wiąże się z Bułgarią i jej tradycjami.
ta przystawka z papryki nazywa się inaczej "łódkami". Ponieważ jest ozdobiony w postaci wielokolorowych "łodzi", których rolę pełni tutaj wielokolorowa słodka papryka. Aby to zrobić, musisz wziąć paprykę-czerwoną, żółtą i zieloną, aby nasze jedzenie było bardzo malownicze.
dobrze umyj paprykę, pokrój ją na kilka kawałków wzdłuż całej długości, obierz z nasion. To będą fundamenty naszych "łodzi". Teraz obrane marchewki trzy na drobnej tarce. Robimy to samo z roztopionym serem. Łączymy obie mieszanki i wyciskamy tutaj czosnek przez zgniatacz. Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw majonezem. Dodaj jedną łyżkę drobno posiekanej natki pietruszki. Kładziemy paprykę na talerzu i ostrożnie wkładamy do każdego nadzienie z sera. Gałązka pietruszki symbolizuje żagiel, który uzupełni obraz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g