Przystawka do szampana
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na drobnej tarce wcieramy ser i gotowe mięso kraba. Wszystko dobrze ze sobą mieszamy. Moczymy ręce w wodzie i z powstałej masy formujemy kulki wielkości cukierka "Raffaello". Każdą kulkę zwijamy w kolorowe płatki kokosowe i wkładamy do lodówki, aby odpowiednio zestaliły się. Rozłóż kubki ananasów na szerokim płaskim naczyniu. Na wierzchu pokrywamy je kulkami serowo-krabowymi. Na każdej piłce przed podaniem kładziemy trochę czerwonego kawioru. Dla wygody można je przebić szpikulcem. Jeśli jedzenie z czosnkiem nie przeraża cię zbytnio, spróbuj włożyć posiekany czosnek do masy serowej. Pomimo tego, że pijemy przekąskę szampanem, czosnek jest tutaj całkiem odpowiedni, spróbuj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g