przekąski magiczne torebki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj liście czosnku, a następnie wymieszaj je z twarogiem.
pokrój rybę na cienkie, cienkie talerze (możesz użyć gotowego cięcia), połóż trzy talerze jeden na drugim.
na środku rozprowadzamy twarożek zmieszany z czosnkiem, zbieramy końcówki płytek rybnych w takiej torbie (ryba bardzo dobrze przylega do sera).
zawiązujemy nasz "worek" liśćmi czosnku i po prostu odcinamy długie końce liści.
prostujemy końce ryby, kładziemy czerwony kawior na środku. Proces zakończony!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g