włoska sałatka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
parmezan grubo zetrzeć lub pokroić w cienkie plasterki.
umyj i osusz rukolę.
pokrój cebulę.
wymieszaj wszystkie składniki w salaterce, sól, pieprz, dopraw olejem i octem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g