włoska sałatka

Włosi dużo wiedzą o pysznym jedzeniu-sprawdź!
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 19 % 4 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

parmezan grubo zetrzeć lub pokroić w cienkie plasterki.
umyj i osusz rukolę.
pokrój cebulę.
wymieszaj wszystkie składniki w salaterce, sól, pieprz, dopraw olejem i octem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy